Japanse rijst

Ingredienten:
1 pak witte rijst, gekookt en afgekoeld
1 rode en 1 groene paprika
1 prei
1 courgette
1 bakje witte champignons
100 gram garnalen
1 dikke plak achterham
2 teentjes knoflook
1 grote ui
3 eieren
japanse sojasaus

Bereidingswijze:
Snij de groentes heel fijn in kleine blokjes of ringetjes. Doe dit ook met de ham. Bak op de teppan-plaat of goede koekenpan de 3 eieren en breek de dooiers. Doe hier een scheutje soja-saus overheem en smeer het eimengsel uit over de plaat, tot het gestold is. Rol de omelet dan op met 2 vorken en snij in kleine reepjes. Neem het hierna van de plaat en leg even apart. Bak in half olie, half boter de uitgeperste knoflook en de gesnipperde ui even aan. Voeg na een paar minuten de andere groentes toe in volgorde van garing (paprika eerst…champignons laatst) zodat alles tegelijk gaar is. Voeg daarna weer een flinke scheut sojasaus toe aan het groentemengsel en voeg het ei, garnalen en hamblokjes toe. Voeg dan beetje bij beetje de gekookte rijst toe en verwarm dit onder voortdurend omscheppen. Breng op smaak met de sojasaus serveren: direct serveren eetwijze: het liefst met stokjes, maar lepel of vork mag ook.

Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Braden (pan)
Gang: Voorgerecht
Keuken: Japans
Type: Rijst
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.