Feestelijke garnaalcocktail

Ingredienten:
8 blaadjes kropsla
250 gram Noordzeegarnalen
3 tomaten
2 hardgekookte eieren
4 eetlepels mayonaise
enkele druppels Worshestershiresaus
2 druppels tabasco
1/2 eetlepel Sherry dry
1/2 eetlepel Whisky
2 eetlepels tomatenketchup
peterselie

Bereidingswijze:
Peterselie hakken.
Tomaten pellen, van zaadlijsten ontdoen en in blokjes snijden.
Hardgekookte eieren goed droog maken en heel fijnhakken.
Kropsla wassen, drogen en in reepjes snijden.
De bodem van de coupes bedekken met de gesneden kropsla.
Op de sla de garnalen schikken.
Cocktailsaus maken: Mayonaise m.b.v. kleine garde mengen met tabasco, Worshestershiresaus, Sherry, Whisky en tomatenketchup.
De saus over de garnalen doen.
De garnaalcocktail afwerken met tomatenblokjes, fijngehakt ei en peterselie.
De cocktailcoupes op klein bord met kantpapiertje zetten.
Bestek: kleine lepel kleine vork.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Overig
Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *