Tagliatelle met gemengde groentesaus

Ingredienten:
400 gr tagliatelle
zout, peper
1 1/2 eetlepel boter
250 gr bospeen in reepjes
1 courgette in reepjes
3-4 lente-uitjes in ringen
200 gr tomaten in partjes
300 gr (diepvries) doperwten
1/2 theelepel gedroogde salie
1 groot blik tomatenpuree (140 gr)
1 1/4 dl slagroom
1/2 theelepel suiker
1/2 eetlepel verse salie of peterselie in reepjes

Bereidingswijze:
Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing in ruim water met zout beetgaar en laat ze uitlekken.
Verhit de boter en bak de wortel ± 3 minuten zachtjes. Voeg de courgette, de lente-ui, de tomaat, de doperwten en de gedroogde salie toe en bak die ± 5 minuten mee. Breng de tomatenpuree, 1 1/2 dl water en de room aan de kook en breng dit op smaak met zout, peper en suiker.
Voeg de gebakken groenten en de verse salie toe en breng de saus nog een keer aan de kook. Serveer de saus bij de tagliatelle.

Bereidingstijd: 40
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Type: Pasta
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *