Thaise Inktvissalade

Ingredienten:
450 gram pijlinktvis. 2eetlepels notenolie. 1/2 rode paprika in stukjes gesneden. 1 eetlepel vissaus. 3 eetlepels limoensap. 1 theelepel fijne bruine basterdsuiker. 2 uitgeperste teentjes knoflook. 1 stengel fijngesneden citroengras. 1 verse klein gesneden rode peper. 10 thaise in reepjes gesneden thaise muntblaadjes. 2 eetlepels gehakte korianderblaadjes. 2 kleingesneden bosuitjes. 1 in dunne repjes gesneden komkommer. takjes koriander om te garneren.

Bereidingswijze:
Voorbereiding: Alles snijden.
Bereidingswijze: Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de schoongemaakte inktvis in 10 tot15 min. gaar en zacht.Schep alles met een schuimspaan op keukenpapier om uit te lekken. Roer in een kom de vissaus, het limoensap,de suiker en het knoflook door elkaar. Schep er de inktvis door en schep er daarna luchtig het citroengras,de peper,de munt,de koriander,de bosuitjes en de paprika door. Bekleed een platte schaal of 4 kleine bordjes met de komkommer.Schep de inktvissalade op de komkommer en garneer het gerecht met takjes koriander.

Bereidingstijd: 20
Voor: 4 personen.
Bereiding: Wokken
Gang: Voorgerecht
Keuken: Thais
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *