Triglie con pomodoro

Ingredienten:
4 rode mullen, elk ongeveer 175-200 gram
500 gram tomaten, ontveld, of 400 gram pomodori
4 eetlepels olijfolie
4 eetlepels fijngehakte, verse peterselie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
zout en versgemalen zwarte peper
1 dl witte wijn
4 dunne plakjes citroen, doormidden gesneden

Bereidingswijze:
Verwijder de schubben en maak de vissen schoon, maar laat de lever zitten. Was de vissen en dep ze droog met keukenpapier.
Hak de tomaten in kleine stukjes. Verhit de olie in een steelpan of ovenschotel die zo groot is dat de vissen er naast elkaar in kunnen liggen. Voeg de peterselie en knoflook toe en sauteer(zie keukentermen) 1 minuut. Roer de tomaten erdoor en bak ze 15-20 minuten op een matig vuur. Breng op smaak met zout en peper.
Leg de vissen in de tomatensaus en kook ze 5 minuten op een matig tot hoog vuur. Voeg de wijn en schijfjes citroen toe. Breng de saus opnieuw aan de kook en laat 5 minuten doorkoken. Draai de vissen om en kook nog eens 4-5 minuten. Leg de vissen op een warme schaal en houd ze warm tot u ze nodig hebt.
Kook de saus 3-4 minuten, zodat deze een beetje indikt. Schep de saus over de vis en serveer.

Bereidingstijd: 70
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.