Zeeduivel.

Ingredienten:
1 kg. zeeduivel
8 plakjes gerookt spek
8 tomaten
6 sjalotten
3 dl. olijfolie
2 blaadjes laurier
3 takjes thijm
zwarte peper, zout
100 gram boter
100 gram zeekraal

Bereidingswijze:
Zeeduivel fileren en in oesters snijden.
Gerookt spek er omheen doen en met houten prikkers vaststeken.
Peper en zout erop strooien en in boter aan beide kanten bruin bakken.
De pan of schaal in de oven zetten.
Ongeveer 10 tot 15 minuten laten sudderen op 150 graden.

Saus bereiden:
Witte graten en afsnijsel van de vis in de pan doen.
De sjalotten en tomaten snijden en erbij doen.
Ook de olie, thijm, laurier en peper, 20 minuten laten koken. Daarna zeven.

Garnituur bereiden:
Tomaat in blokjes snijden. De sjalotten fijnsnijden.
Dit in de olie stoven met wat peper en zout.
Daarna de zeekraal erbij doen en even laten stoven.

Bereidingstijd: 50
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *