Uienpizza

Ingredienten:
Pizza (basisrecept voor twee pizza’s)

Uienpizza-vulling
2 bosjes zomeruitjes met loof – 2 maïskolven – 100 g Mozzarellakaas
Tomatensaus voor pizza’s
liter water – 500 g tomaten – 1 teentje knoflook – tijm – oregano – 2 eetlepels tamari of 1 eetlepel plantaardige bouillonkorrels – 3 eetlepels volkorenmeel of ongebleekte bloem – 100 g geraspte Mozzarella

Bereidingswijze:
Snijd de zomeruitjes met het loof in dunne ringen. Verwijder de bladeren en de pluizige haren van de maïskolven. Breng water zonder zout aan de kook (zout maakt de korrels taai) en kook de maïskolven ongeveer 25 minuten. Schep ze uit het water, zet ze rechtop op een plank en snijd er met een scherp mesje de korrels af. Leg de ringetjes ui en de maiskorrels op de tomatensaus in beide deegbakken waarover al 100 g kaas is gestrooid en dek de vullingen af met nog eens 100 g geraspte kaas. Bak de beide pizzas 30 minuten in een voorverwarmde oven van 225 gr.C (gasovenstand 5).
De saus:
Breng het water aan de kook. Ontvel de tomaten door ze aan een vork geprikt boven een vlam te houden en er dan het velletje af te trekken. Snijd ze door, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees klein. Kook de stukjes tomaat circa 10 minuten samen met het uitgeperste knoflookteentje en de kruiden. Breng de vloeistof op smaak met tamari of bouillonkorrels. Bind de saus met aangelengd volkorenmeel of bloem en laat de bloem nog even gaar worden. Bestrijk het deeg in de beide vormen met de tomatensaus en strooi hierover geraspte Mozzarellakaas, een speciaal Italiaanse kaas die meestal voor pizza’s wordt gebruikt. Welke vulling u ook gebruikt, bestrijk altijd eerst de bodem van een pizza met tomatensaus en breng daarna de vulling aan.

Bereidingstijd: 45
Voor: 2 personen.
Bereiding: Bakken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Type: Snack
Seizoen: n.v.t.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *