Verse appelcompote
Heerlijk toch, zelfgemaakte verse appelcompote. En het is sneller klaar dan dat je naar de grootgrutter moet gaan om een potje te halen. Wij eten het bijvoorbeeld als bijgerecht bij een perfect gebraden kip en verse patatjes.
Smullen maar.
Ingrediënten:
- 6 (stoof of moes) appels
- 1 kaneel stokje
- 1 steranijs
- suiker naar smaak
Bereidingswijze:
Schil de appels, ontdoe ze van het klokkenhuis en snijd ze in kleine dobbelsteentjes.
Als je tijdens het snijden de appelsblokjes mooi wilt houden neem je een kom water met daarin wat citroensap. Dan worden je blokjes niet bruin.
Zet een pan op het vuur en doe hier de appelblokje,kaneel en steranijs in. Vergeet niet de appelblokjes af te gieten als je ze in het water hebt bewaard.
Zet het vuur middelhoog en blijf er even bij. De blokjes moeten nu gaar en zacht worden. Als je nu met een vork of pureestamper even de blokjes fijndrukt ben je eigenlijk al bijna klaar.
Tijd om nu even te proeven en voeg nu naar smaak suiker toe.
Laat het nog 10 minuutjes zachtjes opstaan onder af en toe roeren.
Tijd: 20 minuten
Voor: 4 personen (als bijgerecht)
Geef een reactie