Wilde eendenborst met bramensaus

Ingredienten:
500 g groene asperges, geschild
zout
peper
4-8 wilde eendenborsten
1/2 tl gedroogde oregano, verkruimeld
25 g boter
voor de bramensaus:
2 sjalotjes, fijngesneden
1 1/2 dl kalfsfond
1 blaadje laurier
1 geplet teentje knoflook
stukje sinaasappelschil
3 dl rode wijn
1 el rode wijnazijn
2 el bramenjam
zout
peper
100 g bramen

Bereidingswijze:
Voorbereiding 1 dag te voren: 20 g boter verhitten en sjalotjes hierin ca. 5 min. bakken. Kalfsfond, laurier, knoflook, sinaasappelschil, rode wijn, rode wijnazijn en bramenjam toevoegen en mengsel op zacht vuur tot de helft laten inkoken. Saus zeven en laten afkoelen. Saus tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Bereidingswijze 25 min voor serveren:
asperges in ruim kokend waer met zout in 8-10 min. beetgaar koken. Eendenborsten met zout, peper en oregano bestrooien en in boter in koekenpan aan elke kant ca. 2 min. bakken. Eend uit pan nemen en in aluminiumfolie ca. 5 min. laten rusten. ca. 10 min. voor serveren:
bramensaus zacht verwarmen en met zout en peper op smaak brengen. Voor serveren van vuur af 30 g boter in klontjes erdoor roeren om saus licht te binden. Bramen door saus roeren.
Serveertips Eendenborsten serveren met bramensaus en groene asperges.

Bereidingstijd: 45
Voor: 6 personen.
Bereiding: Bakken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Type: Wild
Seizoen: n.v.t.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *