Zuppa di cozzo alla marinara

Ingredienten:
2 Kilo. Mosselen
1 Dcl. Olijfolie
2 grote Uien grof gesnipperd.
2 teentjes Knoflook grof gehakt.
2 Bleekselderijstenges, in smalle boogjes.
1 stukje Citroenschil.
circa 3 centimeter 2 à 3 eetlepels grof gehakte
peterseliestengels.
0,75 liter droge witte wijn, zoals Soave, Orvieto of
Verdicchio.
2 tabletten voor Visbouillon,
Zout en Peper.
3 eetl. fijngehakte peterselie.

Bereidingswijze:
Spoel de mosselen in koud stromend water.
Geef openstaande mosselen een tikje, wanneer ze zich niet
onmiddelijk daarna sluiten dient u ze te verwijderen.
Verhit de olie in een hoge pan met een dikke bodem.
Schep ui en knoflook erdoor en voeg na 3 minuten
bleekselderij, citroenschil en de peterseliestelen toe.
Roer alles krachtig door.
Schep daarna de mosselen, steeds bij gedeelten er door.
Schenk wijn en 4 deciliter water er over.
Leg het deksel op de pan en laat het zolang koken
dat de schelpen zich hebben geopend(circa 7 minuten).
Schud de pan tijdens het koken enkele malen heen en weer.
Schenk het kookvocht door een fijne zeef in een andere pan.
Breng het aan de kook , en laat de visbouillon tabletten
er in oplossen.
Laat de bouillon 10 minuten inkoken.
Neem intussen de mosselen uit de schelpen en verdeel ze over
voorverwarmde soepkommen.
Breng de bouillon op smaak met wat zout en peper.
Schep de kokende bouillon op de mosselen.
Bestrooi de soep met de fijngehakte peterselie.

Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Type: Soep
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.