Kalkoenhaasjes met pruimen

Ingredienten:
4 kalkoenhaasjes
20 gewelde pruimen
2 eetlepels verse roomkaas
25 g boter
1 dl vruchtensap
1 dl kippenbouillon
2 eetlepels crème fraîche

Bereidingswijze:
Snijd de kalkoen (vanaf de brede kant)
in zodat er een holte in het vlees ontstaat.
Vul dit met de pruimen en de kaas. Vouw het vlees dicht en steek het vast met cocktail prikkers. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verwarm de boter in de pan en bak hierin op een laag vuurtje de kalkoen aan beide zijden bruin.
Neem de kalkoen dan uit de pan en houd warm in aluminiumfolie. Blus het af met de kippenbouillon.
Voeg de crème fraîche toe en roer dit goed door elkaar. Voeg de overige pruimen toe en leg de kalkoen terug in de saus. Verwarm het geheel nog vijf minuten door.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Gevogelte
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *