ingredienten vijzelen

Memphis Dry Rub

Memphis Dry Rub

Wat is nu eigenlijk een dry rub.

Hier een beetje wiki:
Een dry rub is onstaan uit het spaanse word charqui wat staat voor gedroogd vlees. Dit is verbasterd tot jerky in het Engels.

ingredienten vijzelen
ingredienten vijzelen

Jerk spice is een mengsel van droge ingrediënten om voornamelijk vlees of vis mee in te wrijven. Omdat alle ingrediënten van een jerk spice droog zijn werd het al snel dry rub.
Een dry rub word voornamelijk gebruikt voor slow cooking. Koken op je dooie gemak met een borrel in je hand.
Geloof mij, daar ben ik heel goed in 😉

Ingredienten:
1 el paprikapoeder
0.5 el komijnzaad
1 el uipoeder
1 el knoflookpoeder
1 tl chilipoeder
1 el oregano
1 el grof zeezout
1 el bruine suiker

Bereidingswijze:
Doe alles bij elkaar in een vijzel en stamp/maal alles fijn.
Klaar.. mooi he.
Nu kan je deze rub op een stuk vlees wrijven een paar uur voor bereiding om te marineren.
Als dit op groente wilt gebruiken neem je een beetje dry rub en doe hier een flinke scheut olijfolie bij. Smeer dan hier de groenten mee in en laat dit ook een paar uur staan.
Dan zijn ze klaar om lekker te grillen of BBQ’en

memphis-dr-ingredientenmemphis-dr-ribs-rub-3

About the author: Mnr Proeven

2 comments to “Memphis Dry Rub”

You can leave a reply or Trackback this post.

  1. Pim de Haan - 10 mei 2013 at 13:43 Reply

    het klinkt goed 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

vijf × een =