Piepkuikenpootje

Ingredienten:
12 kuikenboutjes
600 gr risotto
3 dl kerriesaus

Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Bovenbeentje uit het boutje verwijderen en het sokje open snijden
Vormen als een hammetje en in de oven ca. 15 min voorgaren op 70 gr
Uit de oven halen en de sokjes verwijderen, boutjes insmeren met olie of gesmolten boter en kruiden

Bereiding:
Oven voorverwarmen op 180 gr en als de oven warm is de boutje goudgeel bakken
Als de boutjes op kleur zijn kun je de oven uitzetten zodat de boutjes rustig kunnen nagaren in een aflopende temperatuur
Serveer op een bedje van risotto met een beetje saus
Garneer evt. af met honingtomaatje en kervel

Bereidingstijd: 40
Voor: 6 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Tussengerecht
Keuken: Internationaal
Type: Gevogelte
Seizoen:

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

negen − acht =