Gado Gado (groenten in pindasaus)

Ingredienten:
1 pot pindakaas van ong. 400 gm, sambal, azijn, boemboe gado gado, zuiker, zout, seizoensgroente (bv. bloemkool, kool, Chinese kool, komkommer, taugeh), 2 eieren, gedroogde gebakken uien.

Bereidingswijze:
Kook 1/3 liter water en voeg de pindakaas, suiker, zout, sambal en azijn naar smaak toe. Voeg 1/3 blok boemboe gado gado toe. Roer op een laag pitje tot gelijkmatig. Kook de groenten totdat zij net gaar zijn (behalve groente zoals komkommer die rauw gegeten worden). Rangschik de groenten op een bord en giet de saus daaroverheen. Kan ook gegarneerd worden met 2 in plakjes gesneden hardgekookte eieren en gedroogde gebakken uien.

Bereidingstijd: 40
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch
Type: Groente
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.