Antilliaanse spareribs

Ingredienten:
1,5 kg spareribs, gesneden in stukken van 3 ribbetjes
versgemalen peper
2 eetl. zonnebloemolie
25 gram boter
3 eetl. citroensap
1 lt bouillon (van tablet)

Voor de tomatenglazuur:
2 eetl. tomatenpuree
2 teentjes knoflook
1 eetl. worchestersaus
4 eetl. honing of schenksiroop
1/4 theel. cayennepeper
peper en zout
2 eetl. azijn

Bereidingswijze:
Bestrooi de spareribs met peper. Verwarm de olie en de boter en bak de krabbetjes rondom bruin. Voeg citroensap en bouillon toe en stoof zachtjes 20 minuten. Giet ze af en dep ze droog.

Meng de tomatenpuree met de geperste knoflook en de andere ingrediënten.

Bestrijk de spareribs met een beetje tomatenglazuur en rooster ze zachtjes onder af en toe keren in 10-15 minuten goudbruin. Strijk er regelmatig glazuur over zodat ze lekker glimmen.

Bereidingstijd: 35
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Antiliaans
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *