Blue Curacao sorbet

Ingredienten:
2 bl. witte gelatine
1 tl. boter/margarine
1 el. witte basterdsuiker
8 el. blue Curacao
1 limoen
1 l. vanille roomijs
4 dl. koude spa-citroen
slagroom uit spuitbus

Bereidingswijze:
Gelatine weken in koud water. Intussen plat bord met boter dun invetten. In
steelpan 4 el. water aan de kook brengen. Basterdsuiker toevoegen en
oplossen. Gelatine uitknijpen en van vuur af oplossen in water. Blue Curacao
erdoor roeren. Op bord schenken. Laten afkoelen en opstijven in koelkast.
Gelatine snijden in kleine stukjes. Limoen wassen en halveren, van elke helft
2 dunne plakjes snijden. Rest uitpersen. IJs in bolletjes in glazen scheppen,
limoensap erop, spa-citroen eroverheen. Garneren met slagroom en
gelatinesnippers en een schijfje limoen.

Bereidingstijd: 10
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koude
Gang: Nagerecht
Keuken: Internationaal
Type: Overig
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *