Foe Yong Hai (ei in tomatensaus)

Ingredienten:
1 middelgrote ui, 2 teentjes knoflook, 100 gm gehakte selderij, 100 gm gehakte prei, 100 gm champignons, olie, zout, sambal, 4 middelgrote eieren, 1 blik tomatenpuree, doperwtjes in blik of gevroren.

Bereidingswijze:
Schil en hak de knoflook fijn en fruit in een beetje olie tot het lichtbruin is. Maak de champignons schoon en snij in plakjes. Voeg eerst de selderij en de prei toe, dan de champignons, en blijf roeren onder het bakken. Klop de eieren met 1 eetlepel bloem en zout naar smaak, voeg het gefruite mengsel aan de eieren toe en meng ze samen. Maak 2 omeletten door eerst de helft van het mengsel aan beide kanten te bakken in een beetje olie, dan in twee vouwen en op een bord plaatsen, dan de tweede helft op dezelfde manier bakken. Maak de tomatensaus door de ui te hakken en te fruiten, dan tomatenpuree, water en sambal naar smaak toe te voegen. Roer op een laag pitje tot gelijkmatig saus. Warm de doperwtjes op. Serveer de omelet met de doperwtjes en tomatensaus.

Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Wokken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinees
Type: Ei
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *