Groente Koolvis Ovenschotel

Ingredienten:
– 4 grote (Super)aardappels
– 1 grote courgette
– 1 pak koolvisfilet (diepvries, 4 x 100 g) vers mag natuurlijk ook
– 50 g boter
– 50 g bloem
– 500 ml visbouillon (van tablet)
– 150 g geraspte kaas
– 4 tomaten, in plakken

Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 200 °C. Aardappels schoonboenen en in lengte in plakken snijden.
Aardappels in 5 min. beetgaar koken en in vergiet laten uitlekken. Courgette en blokken vis in lengte in plakken snijden.
In sauspan boter smelten, bloem erdoor roeren en ca. 1 min. zachtjes bakken.
Bouillon erbij schenken en blijven roeren tot saus gebonden is. Helft van kaas in saus laten smelten.

Op smaak brengen met zout en peper.
Beetje saus over bodem van ovenschaal uitstrijken. In schaal twee lagen maken van achtereenvolgens aardappel, courgette, vis, tomaat en saus.
Rest van kaas erover strooien en gerecht in midden van oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar bakken.

Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Internationaal
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.