Gevulde pijlstaartinktvis

Ingredienten:
• 750 gram pijlstaartinktvis
• een ui
• twee tenen knoflook
• een rode paprika
• twee eetlepels fijngehakte bladselderij
• twee theelepels komijnpoeder
• twee eetlepels tomatenpuree
• 1 dl visbouillon
• 75 gram broodkruim
• 2 dl Antoon (flesje van 30 cl)
• vier eetlepels zonnebloem- of olijfolie
• peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
De pijlstaartinktvissen (calamares) goed schoonmaken, baleinen verwijderen en de tentakels in stukjes snijden. Ui, knoflook en rode paprika fijn snijden. Twee eetlepels olie verhitten in een koekenpan met ant-aanbaklaag en hierin de tentakels samen met de fijngesneden ui, knoflook en rode paprika om en om bakken. Op smaak brengen met peper en zout en de komijnpoeder, het broodkruim en de fijngehakte bladselderij erdoor roeren. De schoongemaakte hulzen hiermee vullen en vastzetten met houten prikkertjes. De rest van de olie verhitten in een braadpan met anti-aanbaklaag en hierin de gevulde pijlstaartinktvis kort om en om bakken. Hittebron verlagen en tomatenpuree, bouillon en 1dl bier erbij doen en in vijfenveertig minuten zacht stoven. Tien tot vijftien minuten voor het einde van de stooftijd de rest van het bier erdoor roeren. Verdelen over voorverwarmde borden en serveren met drooggekookte witte rijst of pasta.

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *