Griekse vleesschotel

Ingredienten:
500 g lamvlees of schapenvlees, 2 tl zout, 0,5 tl peper, 0,5 tl oregano, 4 el olie, 2 tenen knoflook, 1 laurierblad, 1 kaneelstokje, 2 aubergines, 2 courgettes, 2 paprika’s, 2 uien, 3 aardappels, 4 tomaten, sap van 1 citroen, 2 el tomatenpuree, 1 kopje water, 2 tl instant bouillon- poeder, peterselie of basilicumblaadjes,

Bereidingswijze:
Vlees koud spoelen en met keukenpapier afdeppen. Zenen,maar niet al het vet verwijderen. Vlees in 2 cm grote blokjes snijden. De vleesblokjes in een diep, bord met de kruiden bestrooien en met de hand goed door elkaar mengen,zodat de kruiden overal goed in het vlees kunnen doordringen. De geschilde en geperste knoflooktenen,laurierblad en kaneel toevoegen,de pan afsluiten en het vlees ca. 10, min laten smoren.
Intussen maakt de groenten klaar; u wast de aubergines,courgettes en de van hun zaad en zaadlijsten ontdane paprika’s en laat ze uit- lekken. Alles in 2 cm grote reepjes snijden;de tomaten pellen en in vierendelen. U schilt de aardappelen en wast ze;in klein blokjes snijden (2 cm). U schilt de uien en snijdt ze in ringen. Uien en aardappelen leg u eveneens tussen de groenten.
In een schaaltje mengt het citroensap, de tomatenpuree,het water en de instant bouillon evenals de fijngehakte peterselie. U roert alles goed door elkaar en giet dit mengsel dan uit over de groenten. Dan sluit u de ovenschotel luchtdicht af met aluminiumfolie en schuift hem in de voor- verwarmde oven. In ongeveer 60 min gaar laten stoven

Bereidingstijd: 75
Voor: 4 personen.
Bereiding: Smoren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Type: Vlees
Seizoen: n.v.t.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.