Hammousse met watermeloen

Ingredienten:
4 bl. witte gelatine
1 el. kappertjes
300 gr. schouderham
50 gr. ardennerham
4 el. mayonaise
1 el. franse mosterd
1 el. droge sherry
versgemalen peper
1/8 l. slagroom
2 dunne schijven watermeloen

Bereidingswijze:
Gelatine weken, sjalotje pellen en heel fijn snipperen. Kappertjes fijnsnijden
(12 achterhouden). Schouderham fijnsnijden, van Ardennerham vetrand(je)
halen, fijnsnijden. Mayonaise, sherry, peper en mosterd erbij doen,
doorroeren. In steelpan 1 dl. water verhitten en van het vuur af de goed
uitgeknepen gelatine oplossen. In kom slagroom opkloppen, gelatine/water er
in doen. Vorm omspoelen met koud water. Meng slagroommengsel met
hammengsel. Storten in vorm. In koelkast laten opstijven. Meloen schillen en
pitten verwijderen. In 20 driehoekjes snijden en samen met kappertjes

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Overig
Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.