KerrieKool

Ingredienten:
Eén spitskool
Eén uitje
Eén rode paprika
Twee teentjes knoflook
Magere spekblokjes
Eén spaanse peper
Twee eetlepels kerriepoeder
Eén vleesbouillonblokje

Bereidingswijze:
Snijd de spitskool fijn, snipper de ui, snijd de paprika in kleine stukjes.
Snijd de spaanse peper in stukjes, verwijder de zaadjes.
Verhit de zonnebloemolie in een wok en bak hierin de spekblokjes hard.
Schep de blokjes eruit en fruit de ui.
Pers de knoflook over de uien uit en voeg nu de spaanse peper en de paprika toe.
Gooi na enige minuten bakken de kerriepoeder erbij en verkruimel het blokje vleesbouilon eroverheen.
Verwijder dit mengsel weer na enige minuten roerbakken.
Roerbak nu de spitskool in de wok.
Voeg nu de reeds gebakken spekblokjes en het kerrie mengsel toe.
Even goed doorscheppen en warm laten worden.

Bereidingstijd: 45
Voor: 2 personen.
Bereiding: Wokken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Groente
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *