Mexicaanse risotto

Ingredienten:
1 zakje kruidenmix voor Mexicaanse rijst (Casa Fiësta)
1 ui
1 groene of rode paprika
3 eetlepels olie
250 gr rundergehakt
1 kleine rookworst of 2 Bifi-worstjes
300 gr rondkorrelrijst
1-1 1/2 dl tomatensaus (pak)
150 gr doperwten (diepvries)
1 klein blikje maïskorrels (150 gr)
zout, peper
(geraspte kaas)

Bereidingswijze:
Roer de kruidenmix door 3/4 liter warm water.
Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes.
Bak de ui, de paprika en het gehakt in de olie tot het vlees korrelig is.
Snijd de worst in plakjes.
Schep de rijst door het gehaktmengsel.
Voeg al roerend de kruidenmix met het vocht, de tomatensaus, de doperwten en de worst toe en laat de rijst in 20-25 minuten smeuïg en gaar worden.
Roer regelmatig en voeg zo nodig water toe.
Schep er tenslotte de maïskorrels door en verwarm ze mee.
Breng de risotto op smaak met zout en peper en strooi er eventueel geraspte kaas over.
Lekker met tortillachips of kidneybonen.

Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Type: Rijst
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *