Kip met camembert

Ingredienten:
· 400 gr kipfilet
· 250 gr camembert
· 1 theelepel tijm
· 500 gr champignons
· 5 grote stengels bleekselderij
· 1 grote ui
· 2 teentjes knoflook
· 1 fles witte wijn
· 2 zakjes Hollandaise saus
· peper, zout

Bereidingswijze:
1. Snijd de kipfilet in blokjes, wrijf ze
in met peper, zout en tijm en braad ze
gaar.
2. Champignons, ui, bleekselderij en
knoflook fijn snijden.
3. Zodra de kip gaar is 2 dl. witte wijn
toevoegen en 10 minuten stoven.
4. Stoof in een andere pan de groenten in
gaar.
5. Haal de kip uit pan en voeg nog eens 2
dl. witte wijn bij het braadvocht.
6. Voeg bij het braadvocht tenslotte zoveel
vocht zodat je op totaal 6 dl. vocht
uitkomt.
7. Strooi al kloppende het poeder van de
Hollandaise saus toe, om zo een gladde
saus te krijgen.
8. Voeg de kip en groenten aan de saus toe.
9. Snijd de camembert in plakjes en roer die
door de gevulde saus.
10. Laat dit ± 10 minuten sudderen.

Serveren met (kerrie)rijst.

Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Smoren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Rijst
Seizoen: nvt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *