Wild konijn met sjalotjes

Ingredienten:
* 1 wild konijn
* 200 gr. sjalotjes
* 2 tl. marjolein
* 2 tl. tijm
* 2 tl. laurierpoeder
* 2 el. bloem
* 2 dl. witte wijn
* 100 gr. boter of margarine
* zout en peper

Bereidingswijze:
Vraag de poelier of hij het konijn wil verdelen. Meng de bloem met de kruiden en wentel hierin de konijndelen.
Verwarm de boter in een pan en bak hierin het konijn rondom bruin.
Voeg de gepelde sjalotjes en de wijn toe en stoof het konijn hierin, gedurende ca. 60 minuten.
Bind het stoofvocht eventueel bij met aangemengde bloem en maak de saus op smaak af met zout en peper.

Bereidingstijd: 75
Voor: 4 personen.
Bereiding: Smoren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Wild
Seizoen: Winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *