Lamsbout Italia

Ingredienten:
500 gram lamsbout (zonder been) 75 gram zwarte olijven zonder pit 1 theel. Provencaalse kruiden 1 teen knoflook 40 gram boter 2 gele paprika’s half blikje ansjovisfilets 2 dl wijn, rose zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Hak de olijven fijn. Verwarm de oven voor op 200 C. Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en halveer ze.
Bereidingswijze:
Meng de olijven met het kruidenmengsel en de uitgeperste knoflook. Bestrijk de binnenkant van de lamsbout met het olijvenmengsel. Steek de bout dicht met cocktailprikkers. Verhit de boter in een braadslee en braad hierin boven een hoog vuur de lamsbout rondom aan. Leg de paprika’s samen met de ansjovisfilets bij de lamsbout in de braadslee. Schenk de rose erover. Braad de lamsbout ca. 30 min. midden in de oven. Haal de paprika’s 10 min. voor het einde uit de oven en ontvel ze. Pureer vleessap, paprika’s en ansjovis tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de lamsbout met zout en peper.Snijd de lamsbout in plakken en serveer de saus er appart bij.

Bereidingstijd: 75
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *