Mihoen met garnalen

Ingredienten:
150 gram mihoen
2 sjalotjes of 1 kleine ui
1 teentje knoflook
1 of 2 bosuitjes
2 eetlepels olie
1/4 liter kippebouillon uit een pot of van tabletten
1 eetlepel sojasaus of ketjap
een paar druppels tabasco
1 tot 2 theelepels maizena
200 gram grote garnalen
100 gram tauge, desgewenst partjes citroen of limoen om te garneren.

Bereidingswijze:
Zet de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking in heet water en laat het goed uitlekken.
Snipper de sjalotjes of de ui en de knoflook fijn. Snijd de schoongemaakte bosuitjes in schuine ringetjes.
erhit de olie in een wok of koekenpan en laat de sjalot of de ui en de knoflook glazig fruiten.
Voeg de bouillon, de sojasaus (of ketjap) en de tabasco toe en bind de saus met de aangeroerde maizena.
Schep er de garnalen en de mihoen door en laat kort doorwarmen.
Schep er de tauge door en laat nogmaals kort doorwarmen.
Bestrooi met de bosuitjes en schep in een voorverwarmde schaal.
Garneer desgewenst met partjes citroen of limoen.

Bereidingstijd: 15
Voor: 2 personen.
Bereiding: Wokken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *