Tong met Limoen

Ingredienten:
1 kg tong of 8 tongfilets, panklaar
10 teentjes knoflook
5 verse Thaise pepers
30 gr bieslook
5 el limoensap
1 tl zout
3 el lichte sojasaus

Bereidingswijze:
Spoel de vis af en dep hem droog. Kerf hem een paar maal aan beide kanten niet te diep in, met 2 cm tussenruimte.
Spoel de filets kort af. Schik de vis(filets) in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 200 °C.Pel de teentjes knoflook en snijd ze in schijfjes.
Maak de pepers schoon en snijd ze in ringetjes.
Was de bieslooksprietjes, dep ze droog en knip ze in stukjes van circa 3 cm.
Roer de ringetjes peper, knoflook, limoensap, zout, sojasaus en circa 1 dl water goed door elkaar in een kommetje. Giet de saus over de vis.
Plaats de ovenschaal circa 20 minuten in het midden van de oven.
Bestrooi de vis voor het serveren met bieslook en desgewenst met tot bloemen gesneden hele chilipepers.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *