Olijven Kip
Olijven Kip.
Kip en olijven, een gouden combinatie.
Ingredienten:
4 kippenpoten
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 ui, fijngehakt
1 tl kaneelpoeder
1/2 tl kurkuma
1 tl paprikapoeder
1 rode paprika, in stukjes
1 tl gemalen zwarte peper
2 el citroensap
20 groene olijven
3 dl kippenbouillon
1 el verse koriander, fijngehakt
3 el olijfolie
Bereidingswijze:
De kip samen met kaneelpoeder, kurkuma, paprikapoeder en peper in een kom leggen en een paar uur laten staan.
Bak de kip in de olie rondom bruin.
Voeg ui, knoflook en paprika toe en 5 min. bakken
Voeg olijven, koriander, citroensap en bouillon toe en laat alles 40 min. zachtjes smoren.
Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Smoren
Type: Hoofdgerecht
Keuken: Internationaal
Geef een reactie