Tortellini met Pestosaus

Ingredienten:

  • 2 zakjes tortellini met kaas vulling à 250 gram
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 eetlepels olie
  • 1 uitje
  • 2 tenen knoflook
  • 1 potje groene pesto
  • 1 pakje (slag)room van 200 gram
  • parmezaanse kaas
  • een half zakje pijnboompitten

Bereidingswijze:
Ui en knoflook snipperen.De pijnboompitten in een droge koekenpan even roosteren.
De tortellini zoals aangegeven op de verpakking koken, samen met het bouillonblokje. Intussen in een braadpan de olie, ui en knoflook doen, en op een heel zacht pitje laten sudderen, eventueel op een sudderplaatje, de ui mag niet te bruin worden. De pesto erdoor roeren, en meteen ook de room. Op een niet te hoog vuur verwarmen, niet helemaal laten koken. De inmiddels gare tortellini erbij doen en vermengen. Als laatste de pijnboompitten erover strooien.
Serveertips: Aan tafel serveren met parmezaanse kaas erbij en eventueel een lekkere frisse salade. Natuurlijk hoort hier een lekker glaasje witte wijn bij.

Bereidingstijd: 20
Voor: 4 personen.
Bereiding: Anders
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Type: Pasta
Seizoen: Nee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *