Parelhoen met whisky

Ingredienten:
200 gram spek (vet)
1.50 deciliter whisky
50 gram boter (bak-)
2 stuks parelhoender
1 stuks bouillon (kippen-,tablet)

Bereidingswijze:
De borsten van de jonge parelhoenen bedekken met een reep ongezouten spek.
Het gevolgelte van binnen bestrooien met peper en zout en in de boter bruin laten bakken.
Wanneer alle zijden goed gekleurd zijn, het gevogelte aan de buitenzijde bestrooien met zout en peper.
De pan afdekken en nog 20 minuten op een zacht vuur laten stoven.
Neem de jonge parelhoenen eruit, snijdt ze in het midden door en leg ze op een warme schotel.
Voeg bij het kooknat een theelepel vleesextract, opgelost in weinig water.
Laat de saus verdampen en voeg er dan een glas whisky aan toe.
Voeg bij de saus nog wat gemalen peper en doe alles in een sauspan.
Verwarm in een klein pannetje 2 glazen whisky.
Giet dit over de parelhoenen en flambeer.

Bereidingstijd: 40
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *