Poulet au Vin

Ingredienten:
8 kipkarbonades met vel – 150 gr worteltjes – 3 uien – 2 tenen knoflook – 250 gr champignons – 200 gr spekblokjes – 25 gr boter – 2 el olijfolie – halve l rode wijn – 1 pot kippebouillon – 2 laurierblaadjes – 1 el tijm – 2 el peterselie – peper en zout

Bereidingswijze:
Snijd de wortels in plakjes, snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de grotere champignons in tweëen, maar laat de kleinere heel. Verhit de olie en bak de ui, de knoflook, de wortel en de spekblokjes totdat de ui glazig is. Haal dit mengsel uit de pan.
Doe nu de boter in dezelfde pan en bak de kipkarbonades (eerst met peper bestrooien) in ongeveer 10 minuten goudbruin. Haal ze uit de pan. Bind nu het braadvet met de bloem en doe er scheutje voor scheutje de rode wijn bij.
Doe nu de kip weer in de pan samen met de bouillon, de laurierblaadjes, de tijm en de peterselie. Breng aan de kook en laat het afgedekt 45 minuten zachtjes stoven. De laatste 15 minuten moeten de champignons en het groentemengsel er weer bij.

Bereidingstijd: 75
Voor: 4 personen.
Bereiding: Stoven
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Franse
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *