Rundvlees Kerrie

Ingredienten:
600 gram rundvlees
1 grote ui
2 teentjes knoflook
3½ eetlepel olie
2 theelepel gemalen koriander
1 theelepel kurkuma
1 theelepel komijnpoeder
zout
peper uit de molen
1 eetlepel melk
¼ liter yoghurt
2 eetlepels maïzena
2 eetlepels fijngehakte muntblaadjes of koriander

Bereidingswijze:
Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 2 centimeter, breng het met 3 deciliter water aan de kook en laat het op laag vuur 20 minuten koken. Snipper de ui en de knoflook.
Roer alle specerijen met de melk glad tot een pasta.
Verhit de olie en fruit de ui en de knoflook daarin 2 minuten.
Voeg de kruidenpasta toe en bak die 1 minuut mee. Doe het vlees en ongeveer 2 deciliter kookvocht in de pan en laat het met het deksel erop 1½ uur zachtjes stoven tot het vlees gaar is. Roer de maïzena met de yoghurt glad en voeg dit al roerend aan het vlees toe.
Breng op smaak met zout en peper en strooi er de munt over.

Bereidingstijd: 120
Voor: 4 personen.
Bereiding: Stoven
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *