Prawn patia

Ingredienten:
225 gram gepelde rauwe grote garnalen
1,5 theelepel tamarindepulp
5 groene chilipepers, fijngehakt
3 flinke tenen knoflook
1 theelepel komijnzaad
1/2 dl olie
2 uien, fijngehakt
1/2 theelepel gemalen komijn
3/4 theelepel gemalen koriander 3/4 theelepel rode chilipoeder
1 theelepel garam masala
1/2 theelepel kurkuma
2 middelgrote tomaten, fijngehakt
1 theelepel palmsuiker
10 curryblaadjes
klein handje korianderblad
ongeveer 1,5 theelepel zout

Bereidingswijze:
Ontdooi zonodig de grote garnalen, pel ze, snijd ze aan de rugzijde in en verwijder het (meestal zwarte) spijsverteringskanaal.
Week de tamarinde door hem in 1 dl warm water te weken en vervolgens te kneden en los te werken van vezels en pitten.
Draai de groene chilipepers, 2 van de 3 knoflooktenen en het komijnzaad in de keukenmachine tot een brij.
Verhit de olie in een stevige pan met dikke bodem en bak daarin de ui tot hij glazig en heel licht gekleurd is. Doe er de chilipeperbrij bij en bak al roerend gedurende 2 minuten.
Voeg komijn, koriander, rode chilipoeder, garam masala en kurkuma toe en roer een minuut lang om. Doe er de tomaat bij en bak 4-5 minuten onder af en toe roeren.
Giet er de helft van het tamarindevocht bij, voeg palmsuiker, curryblad, verse koriander en 1,5 theelepel zout toe. Proef de saus en corrigeer hem desgewenst naar eigen smaak. Giet er 1,5 deciliter heet water bij en breng dit aan de kook. Draai het vuur lager en laat dit 5 minuten sudderen. Doe de garnalen in de pan en laat zo kort garen als maar nodig is om het rauwe van de garnaal weg te nemen.
Dit gerecht heeft een dikke, niet echt vloeibare saus.
Serveer met gele rijst.

Bereidingstijd: 45
Voor: 2 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *