Moksie Alesi met Bakkeljauw

Ingredienten:
500 gram Kotomisi Rijst
50 gram gedroogde garnalen
2 eetlepels Faja Lobi Ketjap A
500 gram Bakkeljauw
1 ui
2 tomaten
1 halve rijpe verse peper
1 halve rijpe verse peper
2 bouillonblokjes
1 dl. olie
zwarte peper
0,75 liter water

Bereidingswijze:
De bakkeljauw in stukken snijden, 5-10 min. voorkoken en daarna in schoon water wassen. De olie in de pan doen en hierin de gesnipperde ui, tomaat, *gedroogde garnalen en stukjes bakkeljauw bakken. 0,75 1. water en de zwarte peper toevoegen. Dit alles laten opkoken, op smaak afmaken met de ketjap en de bouillonblokjes. De gewassen rijst en de verse peper toevoegen. Zodra water en rijst koken het vlammetje lager draaien en de moksie circa 45 minuten zachtjes gaar koken.

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Surinaams
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *