Royal Filet

Ingredienten:
Voor de Royal Filet:

1 kg runderfilet ( ossenhaas )
1 theelepel zout
2 eetlepels sherry
3 eetlepels olie
12 druppels tabasco
2 scheuten worcestershire saus
1 theelepel mosterd
1 mespunt knoflookpoeder
¼ liter water
1/8 liter madeira
1/8 liter sherry½ theelepel zout
Voor de saus:

1 mespunt gember poeder
6 blaadjes gelatine
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel gehakte amandelen
1 eetlepel gehakte bieslook
5 druppels tabasco
1 mespunt knoflookpoeder
2 eetlepels room
1 eetlepel gesnipperde pistachenoten

Bereidingswijze:
Van zout, sherry, olie, tabasco, worcestershire saus, mosterd en knoflookpoeder
een saus maken, waarmee het vlees rondom wordt bestreken.
Vervolgens de ossehaas in folie verpakken en enige uren in de koelkast leggen.
De oven op 200 graden verwarmen. Het gemarineerde vlees in een pan leggen
en zonder toevoeging van vet of boter in de oven braden.
Voor rose vlees bedraagt de baktijd 20 minuten, voor medium 30 minuten.
Daarna het vlees goed laten afkoelen en in plakken snijden van 1 cm dikte.
Voor de gelei: het water met madeiraen sherry verwarmen.
Met zout en gemberpoeder op smaak brengen. De gelatine in koud water weken,
uitknijpen en oplossen in het warme vocht. Iets laten afkoelen.
Intussen de plakken vlees dakpansgewijs op een schaal leggen
en de plakken met wat achter gehouden gelei penselen.
De resterende gelei in een laag van circa 1½ cm hoogte laten afkoelen.
Daarna in dobbelsteenjes snijden en rond het vlees leggen.
De mayonaise met de gehakte amandelen, bieslook, tabasco en knoflookpoeder
dooreenroeren en met room verdunnen.
Als laatste het vlees met pistache snippers bestrooien.

Bereidingstijd: 40
Voor: 4 personen.
Bereiding: Braden (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *