Lamsbout in rode wijn thijm saus

Ingredienten:
Lamsbout (heel) ca. 2 kg., olijfolie 4 eetlepels, 1 theelepel verse marjolein- en 1 theelepel verse tijmblaadjes, 1 theelepel rozemareinnaaldjes, 2 teentjes knoflook, aardappelen (eerstelingen) 1 kg., rauwe plakjes, 1 ui in plakken, boter, ca. 150 gr., zout en peper.

Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Warm de oven voor, tot 230 C.
Wrijf de bout in met olie, marjolijn, tijm, rozemarijn en knoflook. Leg het vlees met het vet naar boven in een braadslede, Draai de oven lager naar 165° C. Gedurende l uur braden. Zout en peper de plakjes aardappelen en leg ze bij de lamsbout. Braden tot ze lichtbruin zijn. Voeg de uien toe en braad door tot alles de goed gaar is.

De saus:

De rode wijn samen met 1dl. lamsfond en 1 hele knoflookteen in een sauspan aan de kook brengen en tot de helft laten inkoken. Knoflook verwijderen en 1 th.lepel verse tijmblaadjes toevoegen. 100 gr. boter met een gard er doorroeren. Laten inkoken tot gewenste dikte (oppassen voor schiften) en opsmaak brengen met zout en peper.

Bereidingstijd: 120
Voor: 4 personen.
Bereiding: Braden (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *