tortellini in rode saus

Tortellini met rode saus

Heerlijk toch.. verse Tortellini met rode saus.

Ingredienten:
200 gr verse tortellini met kaas of vlees (zoals in dit recept)
3 sjalotten
1 kleine courgette
1/2 potje Sugo ai Peperoni e Melanzane (te koop bij o.a. Auchan), maar ook zelf te maken (zie basis recept rode saus)
1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:
Kook de tortellini in ruim water met zout gaar. Dit duurt ongeveer een kwartier, afhankelijk van de versheid. Proef even en laat ze, als ze gaar zijn, in een zeef uitlekken.
Doe ze daarna terug in de pan om ze warm te houden.
Snipper de sjalotten en bak ze in een diepe koekenpan zachtjes aan.
Snijd de courgette in kleine blokjes, doe die bij de sjalotten en laat op niet te hoog vuur 10 minuten bakken.
Doe 3 eetlepels rode saus door de gebakken groenten, laat even warm worden en roer er dan de gare tortellini door.

Bereidingstijd: 20
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Type: Sauzen
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *