Tajine gehaktballetjes en ei

Tajine gehaktballetjes en ei

Een gerecht uit de Tajine.. dat is alweer een tijdje geleden dat we die van de kast hebben gehaald. Ja het was weer tijd voor een gerecht uit de tajine. Je weet wel die kookpot uit de Marokkaanse keuken.
Het eerste gerecht dat ik ooit gemaakt had in de tajine is die met gehaktballetjes en ei, en dat is altijd een van mijn favorieten gebleven. Om meerdere redenen, het is redelijk eenvoudig te bereiden, en het gehele gerecht staat in minder dan een uur op tafel. Op de zaterdag is dat altijd fijn, dan ben je toch de hele dag druk geweest, tenminste wij dan met allerlei boodschappen doen enzo. 😉

Tajine gehaktballetjes en ei
Afijn hier het recept.

Voor 4 personen.
Ingredienten:
600 gr gehakt naar keuze (zal het niet te vet maken)
1 ui fijngesnipperd
2 el koriander fijngehakt
2 el peterselie fijngehakt
1 tl zwarte peper
4 tl paprikapoeder
2 tl komijnpoeder
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 tl kaneelpoeder
1/2 tl zout
4 el olijfolie
1 blik tomatenblokjes
4 eieren

Bereiding:
Kneed het gehakt met de ui,de helft van de koriander, peterselie, peper, paprikapoeder, komijnpoeder, knoflook,kaneelpoeder en het zout.
De balletjes gehakt

Zet de tajine op een laag vuur (bijvoorbeeld met een vlamverdeler) en verwarm de olie.
Voeg de tomatenblokjes toe met het sap en de rest van de koriander,peterselie,peper, paprikapoeder,komijnpoeder,knoflook,kaneelpoeder en het zout en het deksel op de tajine.
Tajine op het vuur

Laat het tomatenmengsel zachtjes 5-7 minuten koken. Draai in de tussentijd kleine gehaktballetjes van het gehakt. Schep ze door de tomatensaus en laat ze op laag vuur in ongeveer 30 minuten gaar worden. Ligt ook aan de grote van de balletjes die je gedraaid hebt. Komt een beetje gevoel bij kijken.
De balletjes gehakt erbij

Maak vier plaatsen tussen de balletjes vrij en breek de eieren hierboven. Zet het deksel weer op de tajine en laat het 5-6 minuten zachtjes smorrelen. Op deze manieren worde de eieren als het ware gepocheerd. De dooier moet nog vloeibaar zijn.
Eitjes erbij
Serveer direct en geef er een lekker stuk pide (turks platbrood) bij.

Behasa ! (dat het u mag smaken).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *