Viadoe

Ingredienten:
500 gram boter
200 gram suiker
25 gram gist
2 eieren
vanillepoeder
500 gram bloem
50 gram sukade
een half glas melk (1 dl.)
250 gram krenten en rozijnen
kaneel

Bereidingswijze:
De gist met wat suiker bestrooien, hierop wat water sprenkelen en enige tijd laten staan. De krenten en rozijnen goed wassen en drogen. De sukade in stukjes snijden en de melk verwarmen (niet koken).
Het bakblik flink met boter insmeren. De eieren met 3 eetlepels suiker en vanille tot een stevig mengsel klutsen. De lauwe melk bij de opgeloste gist doen en met het eimengsel vermengen. Bij dit mengsel nu 2 eetlepels boter doen en flink doorroeren. Nu zoveel mogelijk bloem erdoor roeren zodat het mengsel soepel en toch roerbaar is. Een stuk deeg uitrollen en het beboterde bakblik ermee bekleden. Hierop wat boter smeren en een mengsel van kaneel en suiker strooien, gevolgd door wat van de vruchten. Vervolgens apart weer een stuk deeg uitrollen, beboteren, kaneel en suiker erop, daarna wat vruchten erop strooien en nu het deeg twee keer omleggen. Van deze rol stukjes snijden en op het deeg in het bakblik leggen met de open kant naar boven. Doorgaan totdat het deeg in het bakblik geheel bedekt is. Maak een net randje aan het deeg.

Bak de viadoe in een voorverwarmde oven. Tijdens het bakken af en toe besprenkelen met suikerwater en vanillepoeder. Als de viadoe eenmaal uit de oven komt kunt u de bovenkant met boter bestrijken.

Bereidingstijd: 240
Voor: 6 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Bijgerecht
Keuken: Surinaams
Type: Gebak
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *