Wild konijn met bier

Ingredienten:
* 1 wild konijn
* 0,5 l. bier
* 4 uien
* 250 gr. champignons
* 4 laurierblaadjes of laurierpoeder
* 1 takje verse tijm of 2 tl. gedroogde tijm
* 1 dl. slagroom
* 4 el. bloem
* 75 gr. boter of margarine
* zout en peper

Bereidingswijze:
Vraag de poelier of hij het konijn wil verdelen.
Wentel de konijndelen in een mengsel van de bloem, zout en peper.
Verwarm de boter in een pan en bak hierin de konijndelen rondom bruin.
Neem de delen uit de pan en houd ze warm.
Fruit de kleingesneden uien in de bakboter en voeg de tijm en de laurier toe.
Leg daarop de konijndelen en giet het bier in de pan. Sluit de pan en laat het geheel ca. 40 minuten sudderen.
Voeg dan de kleingesneden champignons toe en laat het vocht (zonder deksel) inkoken, gedurende ca. 10 minuten.
Voeg de room al roerende toe en verwarm dit nog ca. 5 minuten.
Maak het geheel op smaak af met zout en peper.

Bereidingstijd: 70
Voor: 4 personen.
Bereiding: Smoren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Wild
Seizoen: Winter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *