Wilde eend met sinaasappelpartjes

Ingredienten:
· 1 wilde eend
· 2 sinaasappelen
· 100 gr. boter of margarine
· zout en peper

Bereidingswijze:
Bestrooi de eend met zout en peper.
Verwarm de boter in een pan en bak hierin de eend rondom bruin.
Plaats de deksel schuin op de pan en braad de eend gedurende 60 minuten.
Keer de eend regelmatig en bedruip deze met het braadvocht.
Snijd de oranje sinaasappelschil (geen wit) in dunne reepjes en kook deze in 1 ½ dl.
water gedurende ongeveer 5 minuten.
Voeg dit de laatste 10 minuten van de braadtijd toe.
Snijd het sinaasappelvruchtvlees in partjes.
Neem de eend uit de pan en verwarm de partjes nog even in het braadvocht.

Bereidingstijd: 75
Voor: 4 personen.
Bereiding: Braden (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Wild
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *