Wild konijn uit de marinade

Ingredienten:
* 1 wild konijn
* 0,5 l. rode wijn
* 2 uien
* 4 kruidnagelen of 1 tl. kruidnagelpoeder
* 1 tl. laurierpoeder
* peterselie
* 1 worteltje of schijf winterwortel
* 1 tl. tijm
* gekneusde peperkorrels
* 50 gr. boter of margarine

Bereidingswijze:
Vraag de poelier of hij het konijn wil verdelen.
Leg de konijndelen in een diepe koelkastdoos en voeg de wijn, de gehakte uien,
de kruiden toe en laat dit gedurende een nacht (in de koelkast) intrekken.
Neem de konijndelen uit de marinade, laat ze goed uitlekken en bewaar de marinade.
Verwarm de boter in een pan en bak hierin de konijndelen rondom bruin.
Voeg de marinade toe en laat het geheel ca. 50 minuten stoven.

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Smoren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Wild
Seizoen: Winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *