Witlofsalade met ananas

Ingredienten:
4 struikjes witlof
enkele druppels citroensap
2 schijven ananas
2 hardgekookte eieren
3 eetlepels mayonaise
2 theelepels kerriepoeder
2 eetlepels room
12 walnoten of pecanoten
enkele blaadjes veldsla

Bereidingswijze:
De schijven ananas goed laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier.
Ananas in blokjes snijden.
Witlof schoonmaken, wassen en in fijne reepjes snijden, besprenkelen met citroensap.
Mayonaise mengen met kerriepoeder en room.
Hardgekookte eieren fijnhakken.
Witlof, ananas, eieren en saus mengen.
Veldsla wassen en drogen.
Op bordjes of schaaltjes de veldsla schikken, daarop de gemengde witlofsalade en afwerken met de noten.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koude
Gang: Voorgerecht
Keuken: Russisch
Type: Salade
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *