Zalmmousse

Ingredienten:
400 gr zalmsnippers
2 el mayonaise
2 blaadjes witte gelatine
1 tl Franse mosterd
3 el crème fraîche
1 el tomatenketchup
1 el citroensap
8 stukjes geroosterd brood
20 ml water
olie
zout, cayennepeper, paprikapoeder
takje dille

Bereidingswijze:
Week ongeveer 10 minuten de gelatine in een kom met koud water.
Kijk of alle graadjes uit de zalm zijn verwijderd.
Verwarm het water, neem dit van het vuur en doe de goed uitgeknepen
gelatine hierin oplossen.
Neem de staafmixer en pureer hierin de zalm snippers.
Je kan ook de zalm door een zeef drukken.
Doe in een kommetje de mayonaise, crème fraîche, mosterd, tomatenketchup
citroensap, wat zout, snufje cayennepeper, en wat paprikapoeder tot een glad mengsel kloppen
Voeg de zalmpuree en de opgeloste gelatine erbij en klop dit nogmaals goed door.
Neem 4 bakjes en vet deze licht in met wat olie.
Verdeel de mousse over de bakjes en laat deze één uur in de koelkast opstijven.
De zalmmousse op een bordje storten en afmaken met een stukje dille.
Leg op ieder bordje ook 2 stukjes geroosterd brood.

Bereidingstijd: 75
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koude
Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *