Chili Con Carne

Chili con carne

Chili con carne is zo’n recept wat door niemand hetzelfde gemaakt word. Iedereen heeft wel een ander ingredient of een andere verhouding.
Zo ook die van mevrouw Proeven, het is iedere keer lekker maar nooit hetzelfde.
Ze kijkt eigenlijk gewoon wat ze in huis heeft en past daar de aankopen van de niet aanwezige ingredienten erop aan.
chili-saus-bonen-klaar
Ingredienten:
1 kilo runder gehakt (deze keer niet zelf gedraaid.)
3 zakjes chili kruiden (deze keer casa fiesta)
3 uien in stukjes
6 tenen knoflook (vers)
3 paprikas in grove stukken gesneden
1 kilo lekkere tomaten in grove stukken gesneden
3 grote eetlepels basis sambal
flinke scheut eagle’s chilisaus (mag ook een ander merk zijn.)
Kidney bonen
Bloem tortilla’s

chili-ingredienten
Gehakt aanbraden in boter of olie, daarna de ui en knoflook erbij en ook even meebakken.
Vervolgens de paprika, tomaten, en kruidenmix erbij en weer even lekker aanbraden.
Dan de chili saus en sambal erbij en lekker zo’n 2 uur rustig laten pruttelen. Wel regelmatig blijven roeren en zorgen dat het niet aanbakt.
Eventueel naar smaak meer kruiden, chili saus of sambal erbij doen.
Doe nu de *bonen erbij en laat deze heel rustig mee warm worden. Vuur niet te hoog want de bonen mogen niet kapot koken.

Eet de Chili gewoon of op een bloemtortilla met zure room,kaas en guacamole.

Personen: 10 a 12
Tijd: 2.5 uur
Keuken: Mexicaans

* Als je wel de hele hoeveelheid maakt laat je het afkoelen en maak je porties en deze vries je dan in. In dit geval doe je de bonen er niet bij maar pas als je een portie gaat opwarmen.
De bonen worden anders soppig en gaan kapot.

Deze diashow vereist JavaScript.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

20 − twaalf =