Filet mignon van pata negra zoetzure saus van Tropicana Pineapple en Lime en wortelsla en frieten

Ingredienten:
Basis
• 450 g pata negra
• 1 kg frietaardappelen
• 350 g wortels
Zoetzure saus
• 180 ml Tropicana Pineapple en Lime
• 280 g kristalsuiker
• 140 ml witte alcoholazijn
Wortelvinaigrette
• 150 ml Tropicana Pineapple en Lime
• 30 ml olijfolie
• 30 ml arachideolie

Bereidingswijze:
Snijd de pata negra in plakjes van ongeveer 3 cm. Snijd de aardappelen in frieten (staafjes van 1 cm x 1 cm en ongeveer 7 cm lang). Rasp de wortels.
Maak de zoetzure saus: laat Tropicana Pineapple & Lime voor de helft inkoken. Roer de suiker en de azijn onder de ingekookte jus. 5 minuten laten koken, warm houden.
Maak de vinaigrette voor de geraspte wortels: laat Tropicana Pineapple & Lime voor de helft inkoken en dan afkoelen. Klop de jus onder de twee oliën.
Bak de pata negra in olijfolie. Frituur de aardappelen een eerste keer aan 160°C om ze goed te doorbakken en een tweede keer aan 180°C om ze te kleuren.
Roer de vinaigrette onder de wortels en schik ze in een cirkel op het bord. Leg de gebakken pata negra op de wortels. Leg ook de frieten op het bord en besprenkel het vlees met saus.

Bereidingstijd: 25
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vlees
Seizoen: Kies

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

20 − 20 =