Piepkuikenborstje gevuld met spinazie

Ingredienten:
12 piepkuikenborsten
½ kg spinazie
nootmuskaat
400 gr brie (12 plakjes)
Amandelschaafsel (geroosterd)
500 kg aardappels
250 gr uien
Olie / boter
2 dl room
3 laurierblaadjes
tl. Korianderpoeder
scheutje cognac
peper & zout

Bereidingswijze:
bak de borsten om & om bruin en gaar ze na in een voorverwarmde oven van 130 gr teruggezet naar 68 gr ca. 10 min
spinazie wassen, grof snijden,in vergiet doen en even overgieten met koken water om het te laten slinken en op het laatst even in een beetje olie roerbakken
aardappels schillen, koken, pureren
uien pellen, grof snijden, smoren in wat olie, gaar koken in de room met de laurier en de koriander, en vermengen met de puree
afsmaken met peper, zout en een scheutje Coeur de Cognac
kuikenborst insnijden, vullen met spinazie bedekken met de brie en onder de grill gratineren
serveer ze op de aardappel / uiencrème en garneer af met het
amandelschaafsel

Bereidingstijd: 60
Voor: 6 personen.
Bereiding: Bakken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Franse
Type: Gevogelte
Seizoen: Winter

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 × vier =