Afrikaanse Kip Stoofschotel
Mooi recept uit Afrika..Afrikaanse kip stoofschotel
Ingredienten:
- 1 in 8 stukken verdeelde kip van ca. 1500 g
- 1 schoongemaakte en kleingesneden ui
- 50 g boter, 1 theelepel kurkuma
- mespuntje gemalen saffraan
- 1 pijpje kaneel
- zout
- peper
- 5 dl water
- 250 g gedroogde en ontpitte pruimen
- ½ dl honing
- 1 eetlepel olijfolie
- 75 g gepelde amandelen
- 1 eetlepel sesamzaadjes
Bereidingswijze:
Doe de stukken kip met de kleingesneden ui, de boter, de kurkuma, de saffraan, het pijpje kaneel, wat zout en peper en het water in een pan en breng alles aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de stukjes kip 45 minuten zachtjes sudderen tot ze gaar zijn. Voeg de pruimen toe en stoof alles nog 15 minuten. Voeg de honing toe en laat het gerecht zonder deksel op de pan nog 10 minuten zachtjes doorkoken.
Verhit de olijfolie in een koekepan en bak hierin de amandelen lichtbruin en knapperig.
Rooster het sesamzaad in een niet ingevette koekepan tot het knapperig is.
Bestrooi het gerecht met de gebakken amandelen en het geroosterde sesamzaad.
Bereidingstijd: 60
Voor: 6 personen.
Bereiding: Stoven
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Afrikaans
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.
Geef een reactie