Nigeriaanse Stoofpot

Ingredienten:
250 Gr Rijst
10 okra’s, 1 bakbanaan, 4 tomaten, ui
sap 1/2 limoen/citroen
peper en zout

Bereidingswijze:
Leg ongepelde banaan in kokend water en laat 5 a 8 min koken
Kook intussen de rijst
Verhit olie en fruit ui in ca 5 min
Laat banaan onder koude kraan afkoelen, pel en snijd in kleine stukjes
Voeg fijngehakte okra’s en tomaten toe aan ui en na ca 1 min ook de fijngeprakte banaan
Laat het mengsel smoren op half hoog vuur en voeg indien nodig wat olie toe
Schenk limoensap over het mengsel met wat peper en zout
Voeg zoveel water toe dat de bodem van de pan bedekt is en laat met deksel ca 15 min zachtjes stoven (evt nog water toevoegen om juiste dikte te krijgen)
Laatste 5 min rijst erbij en even meewarmen

Bereidingstijd: 40
Voor: personen.
Bereiding: Stoven
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Afrikaans
Type: Groente
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *